Loro Piana: traditie en vakmanschap

Loro Piana is een echt familiebedrijf dat vandaag de dag maar liefst in hun zesde generatie zit. Het produceert sinds 1924 luxe kleding en accessoires maar de roots gaan nog veel verder terug. Reeds in het begin van de 19de eeuw was de familie actief in de sector als wolhandelaren. De kernwoorden van Loro Piana zijn dan ook niet toevallig: authenticiteit, vakmanschap en bescheidenheid.

Meer dan een label

Loro Piana is door de jaren heen een naam als een klok geworden binnen de sector. Een stuk van dit Italiaanse familiebedrijf staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Het gaat echter zo veel verder dan dat. Loro Piana toont graag dat het meer dan een label is. Het is een levensstijl geboetseerd in de traditie van echt vakmanschap. Wat overigens niet wilt betekenen dat innovatie uit de weg wordt gegaan. Loro Piana staat aan de top van de sector wat betreft de ontwikkeling van nieuwe accessoires, stoffen en productiemanieren.

De specialiteiten

Trouw aan hun roots is Loro Piana een onderneming dat nog steeds heel wat producten met wol heeft. Daarbij is enkel de hoogste kwaliteit goed genoeg: het zachte merino wol dus. Liever wat donkerder? Loro Piana heeft ook pecora nero van het zeldzame donkere Merino schaap in huis. Een andere specialiteit is ongetwijfeld cashmere. Het stokpaardje van het merk is ongetwijfeld de collectie herenkleding maar ook vrouwen en zelfs kinderen kunnne zonder problemen hun gading vinden. Voor een duidelijk beeld van het assortiment: Oger.nl heeft een ruim aanbod voorhanden.