Napolitaans vakmanschap van Kiton verkrijgbaar bij Pauw.com

De Italiaanse stad Napels, gelegen aan de voet van de vulkaan Vesuvius, staat van oudsher bekend als centrum van kunst en cultuur. Kunstliefhebbers van over de hele wereld bezoeken deze sfeervolle stad en omliggende streek om de vele bezienswaardige monumenten, kunstschatten en opgravingen uit de klassieke oudheid te bezichtigen. Deze ambiance van klassieke kunst en stijl, vermengd met traditionele muziek en gastronomie, is ook de thuisbasis van het vermaarde modehuis Kiton.

In 1956 besloot de alom gewaardeerde Napolitaanse kledingmaker Ciro Paone zijn eigen kledingmerk op te richten. Hij vernoemde zijn modebedrijf naar de ‘chitone’, de benaming voor de ceremoniële tuniek die door de oude Griekse aristocratie werd gedragen. De zijde en wol die voor de exclusieve kleding werden gebruikt moesten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Kiton richtte zich aanvankelijk vooral op het ontwerpen en vervaardigen van klassieke pakken. Tegenwoordig staat het merk ook bekend vanwege de elegante shirts, de opvallende stropdassen en de lijn exclusieve geuren. De traditionele werkwijze binnen het modehuis blijft gericht op het leveren van topkwaliteit met liefde en passie voor het modevak. De schitterende kleding en accessoires van Kiton zijn in Nederland verkrijgbaar bij Pauw.com.

In de webwinkel van Pauw.com vindt u een selectie van de stijlvolle Kiton pakken en jasjes in diverse uitvoeringen. De kledingstukken, die zorgvuldig met de hand gemaakt worden, voelen zeer comfortabel aan en zijn perfect afgewerkt. De collectie zijden stropdassen, gemaakt naar het traditioneel Napolitaanse 5-fold ontwerp, is in vele modieuze prints en kleuren verkrijgbaar. Gun uzelf dit Italiaanse vakmanschap!