Common projects: perfectie nastreven

De sneaker is alomtegenwoordig in het moderne straatbeeld. De oude, luxueuze herenschoenen zijn nog aanwezig maar duidelijk aan een regressie bezig tegenover jonge, hippe designs en schoenen zoals de sneaker. Een logische evolutie van mode is dat: van wat knap en stijlvol is richting wat gemakkelijk zit en trendy is. Maar waarom zou je eigenlijk een keuze moeten maken?

Common Projects

Het jammere aan de sneakers van tegenwoordig is vaak de rampzalige kwaliteit. Sneakers zijn in de regel van slappe, minderwaardige materialen gemaakt en zijn dan ook snel kapot. Niet alleen dat maar ook de invloed op jouw voet is nefast te noemen. En laat de voet nu net de steun en het fundament van het lichaam zijn. Een lichaamsdeel zijn dat de nodige zorg zou moeten toebedeeld krijgen. Common Projects besefte dit en werd in 2004 gelanceerd met een simpel idee: de perfecte sneaker op de markt brengen. Die blend tussen kwaliteit en moderne styling.

De symbiose

Sindsdien is dit echt New Yorkse merk aan een steile opgang bezig. De combinatie van moderne designs met luxe materialen die voor de eeuwigheid standhouden is een schot in de roos. De nadruk ligt op Italiaanse materialen die zowel knap, stevig als stijlvol zijn om de schoen tot in de perfecte te maken. Het design? Minimalistisch. Less is more en waarom de materialen verpesten met flashy prints en andere gekke kleuren: de schoen spreekt voor zich. Zelf eens bekijken? Bij Pauw is er een behoorlijke collectie te verkrijgen.