Orlebar Brown: swimwear met karakter

Zwemmen is een activiteit die zo goed als iedereen op een bepaald moment wel onderneemt. Als het niet in een eigen zwembad is dan wel gaan zwemmen of desnoods gewoon op vakantie. Daarbij valt het echter meteen op dat er qua stijl en mode nog bitter weinig bereikt is wat betreft zwemkleding en dan vooral wat betreft de mannen. Gelukkig brengt Orlebar Brown daar stilaan verandering in.

Orlebar Brown

Orlebar Brown is het geesteskind van Adam Brown die in 2007 het merk in Londen lanceerde. Het doel? Elegante zwemkleding voor mannen op de markt brengen zonder daarbij de roots en het klassieke uiterlijk volledig te vergeten. Een uitgesproken stijl hebben is alles dus werd er zwaar ingezet op een afgestemde pasvorm en een markante, direct herkenbare look. Daarbij wordt ook uitsluitend gewerkt met hoogwaardige materialen om een duurzame beleving te garanderen.

En meer

Orlebar Brown zijn missie is de creatie van ‘een broek waarin men kan zwemmen’. Zo hoef je in principe dan ook niet meer om te kleden tussen het zwemmen en het etentje achteraf. De designs en prints zijn gebaseerd op foto’s die ooit gemaakt zijn door de oprichter Adam Brown en daarbij zijn er vandaag de dag ook samenwerkingen met grote namen uit de modewereld. Tegenwoordig is het merk ook uitgegroeid van een collectie die uitsluitend voor mannen was tot eentje die ook een womenswear lijn aanbiedt. Benieuwd naar hoe dat allemaal er dan wel niet uitziet? Neem dan zeker een kijkje op Pauw.com.