Handgemaakte stropdassen met stijl

Wie nog stijlvoller door het leven wil gaan dan voorheen, doet er goed aan om handgemaakte stropdassen aan te schaffen bij violamilano.com. Waarom? Omdat handgemaakte stoffen vanwege de verfijndheid garant staan voor charme en authenticiteit. De dassen zijn niet alleen perfect om te dragen naar een chique etentje, maar ook om te dragen tijdens bijvoorbeeld een belangrijke vergadering voor het werk.

Handgemaakte stropdassen van violamilano.com zijn gemaakt door Italiaanse vakmannen. Zij houden zich nog echt bezig met het oude vakmanschap door het gebruiken van een traditionele methode om de dassen te maken. De ene stropdas is namelijk geweven, de andere is gebreid. Dat vraagt verschillende vaardigheden. Welke werkwijze er ook gebruikt wodt bij het maken van handgemaakte stropdassen, ieder exemplaar is helemaal uniek. En dat is wel zo fijn, want bij iedereen gelegenheid is een andere stropdas nodig. Het zijn echte eyecatchers, die op mogen vallen bij een outfit. Er is bijvoorbeeld keuze uit dassen met streepjes, stippen of een ander mooi patroontje. Een effen das is natuurlijk ook altijd mooi, zeker wanneer er gebruik is gemaakt van een bijzonder materiaal zoals linnen. Want ook qua materialen is er veel te kiezen als het gaat om handgemaakte stropdassen. Het beste naar boven halen bij de drager – dat is wat handgemaakte stropdassen doen!

De stropdas: geweven stukje stijl

Ongetwijfeld één van de bekendste kledingstukken ter wereld is de stropdas. En dat is om een goede reden: zo is het in de professionele wereld quasi ondenkbaar om geen stropdas als deel van je standaarduitrusting te hebben. Dit stijlvol element gaat echter een stuk breder dan enkel de zakenwereld. Ook in het dagdagelijkse leven is een stropdas een stijlvol element dat meer en meer zijn weg aan het vinden is als deel van de basiscultuur. Een stropdas is voor een man die voor een stijlvolle uitstraling gaat. Desondanks weten nog veel te weinig mensen echt iets over stropdassen. Waarop moet je bijvoorbeeld letten?

Het dragen van de stropdas

Het eerste waarop je dient te letten bij de aanschaf van een stropdas is of het een geweven stropdas is. Geweven stropdassen zijn van een hogere kwaliteit dan andere exemplaren. Daarbij is het ook wel zo handig even de stof in het oog te houden. Zijden stropdassen zijn in de regel de basisexemplaren. Een ingeweven structuur zorgt daarbij voor een finishing touch. Ten tweede is de breedte van de stropdas meer dan belangrijk. Zowel een te brede als een te dunne stropdas geven een lachwekkend effect en vallen niet aan te raden. En de lengte? De punt van de stropdas hoort ter hoogte van de rand van de broek te hangen. Op zoek naar een mooie das? Violamilano.com heeft een uitgebreide selectie. Hoe dan ook is een geweven stropdas een statussymbool dat zijn gelijke niet kent.