Violamilano.com

Viola Milano is een webwinkel in Italiaanse mannen accessoires. Ze verkopen accessoires gebaseerd op de traditionele kleedstijl van de Italiaan met veel oog voor detail.

Wat heel erg opvalt is het beeld dat ze bij de traditionele Italiaan hebben. Deze is gebaseerd op de vroegere film en televisie sterren. Zij waren destijds het voorbeeld van hoe de echte man moest zijn. Mannen in een mannenwereld dus, eigenlijk heel erg stereotiep en rolbevestigend. Zij werden gespeeld door mensen zoals Cary Grant en Clark Gable. Maar ook de stijlvolle Italiaanse zakenman Giovanni Agnelli diende als voorbeeld.

De collectie bestaat uit stropdassen, sjaaltjes en zakdoeken. Maar ook bijvoorbeeld uit schoenlepels, scheerkwasten, sokken, bretels en parfum. Accessoires dus waar veel mannen niet eens over nadenken, maar wat voor de echte man typisch bij zijn uiterlijk hoort.

En als je dan denkt dat je te maken hebt met een Italiaans bedrijf dan heb je het mis. Het is een eigentijds Nederlands bedrijf dat gevestigd is in Amsterdam. Ze hebben alleen een beeld voor ogen hoe de man er op zijn best uit kan zien met deze accessoires.

De webwinkel richt zich op de internationale markt, het merendeel van de teksten zijn in het Engels. Alleen hun retourenbeleid is ook in het Nederlands te vinden. Je kunt helaas alleen betalen met de welbekende credit en debet cards of Paypal en niet via overschrijving of Ideal en als je een product terug wilt zenden mag je zelf de verzendkosten betalen.